Barncancerfonden

Barncancerfonden, en ideell organisation som grundades 1979 som med hjälp av pengar och gåvor från företag och privatpersoner arbetar för att bekämpa barncancer. Organisationen har som mål och vision att totalt utrota barncancer av alla olika slags former. Barncancerfonden arbetar med att finansiera den viktiga barncancerforskningen som Sverige har. Barncancerfonden hjälper inte enbart med att finansiera forskningen, utan den ideella organisationen hjälper också de cancerdrabbade barnen och deras anhöriga. Barncancerfonden ger stöd och hjälper de drabbade och deras anhöriga genom att arbeta mot en bättre livs- och vårdsituation för dessa.

Organisationen hjälper även till med att sprida kunskap om just barncancer och dess olika former. Inom organisationen finns det sex olika lokala föreningar som arbetar med att stötta de drabbade och dess anhöriga under och efter sjukdomstiden och stöttar även de anhöriga efter den eventuella bortgången av den drabbade. Dessa föreningar tillhör alla en varsin barnonkologiskt center. Organisationens olika föreningar heter Barncancerfonden Västra, Barncancerfonden Mellansverige, Barncancerfonden Norra, Barncancerfonden Södra, Barncancerfonden Östra och till sist Barncancerfonden Stockholm Gotland. Organisationen håller även i olika aktiviteter för de drabbade och dess anhöriga, i syfte att vårdtiden ska bli lite lättare och på sådant vis ge barnen en lite roligare stund.

Organisationens olika aktiviteter.

Barncancerfonden hjälper barnen att få en lättare vårdtid genom att hitta på olika aktiviteter. Dessa olika aktiviteter är bland annat läger för ungdomarna, där de drabbade ungdomarna får träffa andra drabbade och göra olika lekar, vänskapsspel och helt enkelt få smita undan de tuffa behandlingar som de får utstå under någon dag. En annan aktivitet är till för de drabbades föräldrar, där olika föräldrar med cancerdrabbade barn får träffas och hitta på saker, prata om saker och umgås. Dessa aktiviteter kallas för föräldraträffar.

Barncancerfonden driver även en clownverksamhet som har i syfte att göra sjukhusvistelsen lite lättare. Clownverksamheten hjälper till på sådant sätt att skådespelare går utklädda till clowner och gör olika tricks och leker med barnen, vilket brukar ge de drabbade barnen glädje. Organisationen brukar också fixa olika familjeutflykter, där den drabbade och dennes familj får åka, antingen själva eller med andra drabbade familjer på utflykter, så som exempelvis en heldag på en nöjespark, konserter och andra roliga utflykter.

Bra saker att veta om barncancerfonden.

Barncancerfonden grundar sig i att försöka bekämpa barncancer genom att finansiera forskningen för barncancer, idag har antalet barncanceröverlevare ökat och är idag uppe på 85% tack vare forskningen och målet är att antalet överlevare ska vara uppe i 100%, detta antal kan bli möjlig om privatpersoner och företag fortsätter att bidra till organisationen.

Bra saker att veta om barncancerfonden
Bra saker att veta om barncancerfonden

Du kan bidra genom att bland annat bli månadsgivare, ge gåvor och skapa och bidra till olika insamlingar. Varenda liten krona kan göra en stor skillnad för barncancerforskningen. Du som privatperson kan också skriva in barncancerfonden i ditt testamente. Det finns många olika sätt att hjälpa till på. Du kan också hjälpa till genom att gå på de olika event som barncancerfonden arrangerar. Ett av dessa event är barncancergalan som sänds på tv i Sverige, där du kan bidra genom att överföra pengar till organisationen med mer.