Lokala aktiviteter

Mora folkhögskola inkluderar med fest, föreläsningar, vandring, konsert och ringdans

Vi startade projektet med att se det projektets webbsända seminarium 31 januari. Den 21 mars ordnade Ett Mora för alla tillsammans med Rosa Huset en kväll med musik och gemenskap. Ett Mora för alla drivs av frivilliga och är en partipolitiskt obunden rörelse för tolerans och öppenhet.

Den 29 mars genomförde Ett Mora för alla och Mora folkhögskola en VANDRING för gemenskap och tolerans. Vandringen gick genom Moras gågata och avslutades vid Vasaloppsmålet. Se affischen!

Den 10 april bjöd Skeriolkören, Mora folkhögskolas kör på en mångkulturell vårkonsert med tema demokrati och tolerans och sånger från Sydafrika och kampen mot apartheid. Konserten var öppen för allmänheten.

Biskops-Arnö folkhögskola, Mora folkhögskolas ena ringdanspartner, var på besök hos oss den 15 -16 maj med 8 deltagare och 2 lärare. De kom till middagen och efter den var det besök på Mora kulturhus där det anordnades föreläsning inom ramen för projektet.

Föreläsning och samtal med:
Niko Ago, journalist och författare av boken "Nynazismen i Grekland".
Eva Avgerinou, rektor på Mora folkhögskola och översättare av boken.


Föreläsningen anordnades i samverkan mellan Mora folkhögskola, Mora kulturhus och Ett Mora för Alla.

Föreläsning 15 maj

Efter frukost på torsdagen visade våra elever runt på skolan och efter det var vi på Zorngården på en guidning och fick en inblick i hur konstnärsparet Emma och Anders Zorn bodde och levde. Detta par har haft stor betydelse för ungdomar i Mora med omnejd och de grundade bland annat Mora folkhögskola 1907. Under lunchen fick de möjlighet att träffa lärare och fler deltagare. Därefter återvände gruppen till Biskops-Arnö.

Den 22 maj besökte vi Kista folkhögskola, vår andra ringdanspartner. Vi var 14 deltagare från olika kurser på Mora folkhögskola och en lärare. Mora folkhögskola bekostade resekostnader för de deltagare som inte täcktes av projektets budget. Några deltagare från Kista folkhögskola berättade om skolan och visade runt. De berättade också om olika aktiviteter som genomförts i projektet.

Mora folkhögskolas kör hade en konsert och därefter en workshop i körsång. Några kursdeltagare från Kista folkhögskola uppträdde också för oss. Vi delade in oss i smågrupper och samtalade och lärde känna varandra.

I samverkan med Ett Mora för alla ordnade Mora folkhögskola evenemanget Ett hjärta för varje hatbrott den 25 maj, en konsert för allmänheten med afrikanska trummor.

Vi planerar: EXPO-föreläsning i början av höstterminen som inte blev av av under våren pga tidsbrist hos båda parter. Dessutom aktiviteter inför valet i samverkan med Ett Mora för Alla och Kulturhuset.


Berit Larsson, lärare och lokal projektsamordnare

Det här projektet genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden

folac banner 120x300

Det här projektet genomförs tillsammans med RIO

I samarbete med Offentligägda Folkhögskolornas Intresseorganisation

Webbplatsen är producerad i samarbete med 3CP