Lokala aktiviteter

Politikerdebatt på Kävesta folkhögskola

  Måndagsdebatt-1

 

Måndagen den 5 maj bjöd Kävesta folkhögskola in allmänheten till en debatt mellan riksdagspartierna om hur vi får ett samhälle där vi inkluderar mera och ökar toleransen. Hur motverkar vi rasismen?

Deltagarna hade fått formulera frågor som skickades till politikerna, så att de kunde förbereda sig på frågorna. Det blev en debatt som visade på att det finns en vilja till ett inkluderande samhälle, hos nästan alla partierna.

Följande politiker deltog:

Anders Åhlin (M) Alaa Idris (S) Katrin Sten (miljöpartiet) Soheila Fors (KD), Rasmus Persson (C), Daniel Spiik (SD), Azitha Iranipour (FP), Kenneth Lantz (V)

Deltagarna hade tagit fram nio frågor till debatten, om hur vi får ett samhälle där vi inkluderar mera och ökar toleransen. Läs mer

Skolval till Europaparlamentet

Patric-skolvalet-2014-3

Torsdagen den 22 maj anordnade Kävesta folkhögskola skolval till Europaparlamentet. Efter vårens arbete för ett mer inkluderande samhälle blev det en fin avslutning med anordnandet av skolvalet. De deltagare som skötte röstmottagandet var verkliga ambassadörer för vikten av att rösta i helgens Europaparlamentsval.

För resultat av skolvalet och mer information. Gå gärna in på skolans hemsida.

Hur bemöter man rasism?

jonatan-leman---expo

 

Onsdagen den 23 april besökte Jonathan Leman från stiftelsens Expo Kävesta folkhögskola och deltog i skolans föreläsningsserie "Mötesplats Kävesta" som bjuder in allmänheten till föreläsningar och kulturevenemang. Föreläsningen lockade många, både skolans deltagare och allmänhet. Och de fick höra en föreläsning som tog sin utgångspunkt i följande frågeställningar och fakta:

Vilka uttryck tar sig dagens intolerans? Hur bemöter man rasistiska och främlingsfientliga argument? Föreläsningen tog avstamp i vi och dom-tänkande och belyste rasismens och intoleransens idé, struktur, organisering och konsekvens. Vi bemöter vanliga fördomar och myter och landar i en diskussion om identitet, gemenskap och förutsättningarna för samexistens på lika villkor.

Tom Landberg, lärare på Kävesta folkhögskola

 

Det här projektet genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden

folac banner 120x300

Det här projektet genomförs tillsammans med RIO

I samarbete med Offentligägda Folkhögskolornas Intresseorganisation

Webbplatsen är producerad i samarbete med 3CP