Lokala aktiviteter

Finska folkhögskolan i Göteborg: Sammanhållning är vårt enda alternativ

Vi, Mångkulturella finska folkhögskolan i Göteborg med den lokala styrgruppen som består av två lärare, två deltagare (en av dem med funktionsnedsättning) och en från vår samarbetspartner, en ungdomsorganisation var den 29 april på Ljungskile folkhögskola i ringdansen. Vi hade möjlighet att träffa Ljungskiles lokala styrgrupp med två lärare, två deltagare och en från deras samarbetsorganisation. Där hade vi ett bra erfarenhetsutbyte och tipsade varandra hur och vad vi gör i projektet Inkludera mera. Det var andra gången vår skola besökte Ljungskile. En kurs från vår skola med två lärare var där den 9 april, i ett samarbete i projektet Vi och de (Visdom).

Diana Nyman från Romska rådet i Göteborg, föreläste den 30 april om romernas historia för kursdeltagarna, om dagenssituation och allmänt om diskriminering.

Läs mer om Diana Nyman

Den 6 maj hade vi öppet hus med rubriken Sammanhållning är vårt enda alternativ på Blå Stället i Angered Centrum. Alexander Bengtsson från EXPO var föreläsare. Det var mycket folk och Alex svarade på frågor från allmänheten.

Berhane Kidane, studierektor på Mångkulturella Finska Folkhögskolan

 

Det här projektet genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden

folac banner 120x300

Det här projektet genomförs tillsammans med RIO

I samarbete med Offentligägda Folkhögskolornas Intresseorganisation

Webbplatsen är producerad i samarbete med 3CP