Lokala aktiviteter

Antirastisk gårdsfest i Norrköping

Den 9/5 höll vi, Marieborgs folkhögskola tillsammans med våra samarbetspartners, vår stora antirasistiska gårdsfest "Vi är Norrköping". Arrangemanget blev mycket lyckat med många besökare, vi besöktes både av våra egna deltagare och av vanliga norrköpingsbor. Runt 250 personer deltog på något sätt under de två timmar festen höll på.

De som kom kunde titta på utställningar: om mångfald, ett fotobås mot rasism, om ett internationellt projekt vi haft under terminen, ett informationsbord av byrån mot diskriminering. I ett speakers corner hölls tal om allt från Nyköpings nyckelskramling till Norrköpings fristadsprojekt. I galleriet hade ett lokalt punkband spelning likväl som en kille spelade fiol. Utöver detta fanns soppkök, loppis, afrikansk dans, film om romers situation, somaliska hennatatueringar, arabisk ansiktsvård, fruktskulpturer och provsmakning. Våra teaterkurser underhöll med sång och dansföreställning. Ja skolan och gården vibrerade av aktiviteter. Intensivt och skoj!

Inför festen har mycket arbete utförts ute i de olika grupperna och de flesta har också tittat på "raskortet" och diskuterat. Avslutningen på vårens arbete blir föreläsning av Jonatan Leman från Expo nu på torsdag och fredag som erbjuds alla våra 450 deltagare. En rolig vår.

Läs vad som skrivits om festen i de två lokala tidningarna.

NT

Folkbladet

Anna Schönbeck, lärare Marieborgs folkhögskola

 

Gatuteater-i-Norrköping

Det här projektet genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden

folac banner 120x300

Det här projektet genomförs tillsammans med RIO

I samarbete med Offentligägda Folkhögskolornas Intresseorganisation

Webbplatsen är producerad i samarbete med 3CP